Zwarte Bed: Elegantie en Comfort in uw Slaapkamer

Zwart bed met lichtgekleurde lakens en kussens in een kamer met grijze marmeren muren en een groot raam

Het is bekend dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen. En om onze resterende tijd productief te laten zijn, moeten we proberen zo goed mogelijk te rusten. En dit is waar een zwart bed in het spel komt, dat twee functies vervult, namelijk zorgen voor de nodige rust en verbeteren de esthetiek van uw slaapkamer.

Hier vindt u de beste modellen van het moment en een reeks tips om u te helpen het perfecte bed voor u te kiezen.

De Beste Zwarte Bedden


De meest voorkomende zwarte bedden zijn 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm en 180×200 cm. Hieronder vindt u de beste modellen. Krijg de beste prijzen door op onderstaande links te klikken!

Dit is een bed met een zeer comfortabele en stevige structuur, ideaal voor een goede nachtrust. Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten naargelang uw voorkeur: 90cm x 200cm / 90cm x 210cm / 90cm x 220 cm, 120cm x 200cm / 120cm x 210cm / 120cm x 220 cm en 140cm x 200cm / 140cm x 210cm / 140cm x 220 cm.

Voor- en Nadelen:

✅ Superieur comfort dankzij de dubbele matrasconstructie en het pocketveersysteem.
✅ Elegant ontwerp.
❌ De prijs is iets hoger dan die van andere convetionele bedden, maar de prijs weerspiegelt de kwaliteit en de materialen die bij de vervaardiging ervan zijn gebruikt, en het niveau van comfort en duurzaamheid dat het biedt.
✅ Bewegingsdemping, wat betekent dat de bewegingen van uw partner tijdens de nacht niet worden overgebracht naar uw kant van het bed, waardoor u rustiger kunt slapen.

Dit model heeft een zeer robuuste ondersteuning en is gemaakt van materialen die de ventilatie vergemakkelijken. Het is ontworpen om het gewicht van uw lichaam op de juiste plaatsen te verdelen, zodat een betere slaap gegarandeerd is. Bovendien is het zeer resistent, zodat het na verloop van tijd in perfecte staat blijft. Het is verkrijgbaar in de volgende maten: 90cm x 200cm, 140cm x 200cm, 160 x 200cm en 180cm x 200cm / 180cm x 220cm.

Voor- en Nadelen:

✅ Het zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam en helpt drukpunten te verminderen, wat resulteert in een comfortabele en rustgevende slaap.
✅ Hoge duurzaamheid en stabiliteit.
❌ Voor de montage kan het nodig zijn een vakman in te schakelen om een correcte installatie te waarborgen.
✅ Veelzijdig ontwerp dat zich aanpast aan verschillende stijlen van slaapkamerinrichting.

Zeer comfortabel, stevig bed van gemiddelde hoogte, ideaal om gemakkelijk in en uit bed te stappen. Deze aanbieding omvat gratis een anti-allergie dekbed en 2 premium anti-allergie kussens. Het is verkrijgbaar in maten van 90cm breed tot 140cm en 160cm breed tot 180cm breed. Qua hoogte is hij verkrijgbaar in 200cm, 210cm en 220cm.

Voor- en Nadelen:

✅ Het biedt een aangename rust dankzij het uitzonderlijke comfort.
✅ Dit bed valt op door zijn strakke moderne ontwerp dat stijl en raffinement toevoegt aan elke slaapkamer.
❌ Hoge prijs vanwege de hoge kwaliteit van de vervaardiging.
✅ Duurzaamheid en stabiliteit op lange termijn.

Hoe Kies ik Mijn Ideale Zwarte Bed?


Voordat u uw keuze maakt, moet u bepalen welke maat het beste bij uw behoeften past: of u een enkele of een dubbele maat wilt. Denk er ook over na of u een bedbodem wilt met een canapé of met pootjes.

Een andere aanbeveling is dat u, als u genoeg ruimte hebt, aan elke kant van het bed vrije ruimte moet laten. Zo kunt u zich vrij bewegen of een nachtkastje plaatsen.

Natuurlijk moet u eerst de beschikbare ruimte nagaan, om te voorkomen dat u een te groot bed in een kleine kamer plaatst. Kortom, kies een model dat past bij de afmetingen van de kamer.

Hoe Bepaal ik de Maat?


Als het voor jezelf is, is het gemakkelijk, want als je genoeg ruimte in je kamer hebt, kun je elke maat kiezen. Wij adviseren een bed van 90×200 cm of 140×200 cm.

Als u met z’n tweeën leeft, raden wij u aan een model van 140×200 cm tot 180×200 cm te kiezen. Deze maten zijn meer dan voldoende voor elk van de echtparen om hun eigen ruimte te hebben bij het slapen.

Zwart bed in een modernistische kamer

Wat is Queensize Bed?


Als u een groot bed zoekt, moet u weten dat er verschillende maten zijn. Onder hen is er het queen size bed, met afmetingen van 160×200 cm. Dit is een populaire maat tegenwoordig, en het is iets kleiner dan de kingsize, die meestal van 180×200 cm is. Beide maten zijn zeer ruim voor twee personen, zodat ze zeer comfortabel zijn om goed uit te rusten.

Onder een groot bed wordt verstaan een bed met een matras van ten minste 120×200 cm. Dit is de minimale grootte die comfortabel is voor twee personen.

Volledig verstelbaar zwart Boxspring Flanny bed

Het is een innovatief model, gemaakt van hout van de hoogste kwaliteit. Over het tijdloos moderne ontwerp en het comfort is zorgvuldig nagedacht. De twee delen van het bed zijn onafhankelijk van elkaar volledig verstelbaar. Verkrijgbaar in de maten 140cm, 160cm, 180cm en 200cm breed. Qua hoogte is hij verkrijgbaar in de maten 200cm, 210cm en 220cm hoog.

Voor- en Nadelen:

✅ Aanpassing van het matras en de bodempositie op maat. U kunt de rugleuning en voetsteun naar wens verhogen of verlagen.
✅ Dit bed heeft een hardheidsregeling waarmee u de hardheid van de matras kunt aanpassen aan uw behoeften en smaak.
❌ Hoge kosten, maar de kwaliteit en de aanpasbare kenmerken van het bed rechtvaardigen de prijs meer dan.
✅ Extra opbergruimte onder de bedbodem.

De Oriëntatie van het Bed


De belangrijkste tip die we je kunnen geven is ervoor te zorgen dat het hoofdeinde van je toekomstige zwart bed zo ver mogelijk van de deur van de kamer verwijderd is.

Nu een beetje meer in de ‘Feng Shui’ modus, mocht je geïnteresseerd zijn. Kort gezegd richt deze filosofie zich op het vinden van evenwicht in de inrichting, het verbeteren van de energie van de plek en, uiteindelijk, het verbeteren van ons geestelijk welzijn.

Volgens deze filosofie moet het bed niet in een rechte lijn staan met de slaapkamerdeur of de badkamerdeur, als we die hebben. En als er een spiegel is, moet die bij voorkeur niet recht tegenover het bed staan.

Geloof het of niet, het is wetenschappelijk bewezen dat de juiste inrichting en indeling van huismeubilair een positief effect kan hebben op onze geestelijke gezondheid. We willen allemaal dat ons huis er goed uitziet.


In overleg met onze ontwerpers hebben wij vastgesteld dat dit het beste model tot nu toe is in termen van esthetiek, comfort en prijs-kwaliteitverhouding.

Zeer comfortabel, stevig en modern bed, met zeer elegante afwerkingen. Het is zeer eenvoudig te monteren en is verkrijgbaar in 96cm x 214cm, 146cm x 214cm en 186cm x 214 cm.

Voor- en Nadelen:

✅ Elegant en geraffineerd ontwerp dankzij de houten structuur en de kunstlederen bekleding.
✅ De houten structuur van dit bed biedt duurzaamheid en langdurige stabiliteit.
❌ Beperkte beschikbaarheid van maten.
✅ De kunstlederen bekleding maakt hem gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Veelgestelde Vragen


Wordt het zwarte bed gemakkelijker vuil dan andere kleuren?
Niet noodzakelijkerwijs. Alles hangt af van het soort materiaal en de kwaliteit van de stof of het leer. Sommige materialen zijn gemakkelijker te reinigen en te onderhouden dan andere. In het algemeen is het niet sneller vuil dan andere kleuren.

Is het zwarte bed geschikt voor elke decoratiestijl?
Ja, het is geschikt voor elke stijl van inrichting, of het nu modern, klassiek, elegant of rustiek is. Alles hangt af van hoe het wordt gecombineerd met de rest van het meubilair en de accessoires.

Maakt een zwart bed een kamer kleiner?
Niet noodzakelijkerwijs. Alles hangt af van de grootte van het bed en hoe het in de kamer wordt geplaatst. Als u een bed kiest dat geschikt is voor de grootte van de kamer en het op de juiste plaats zet, zou het de kamer niet kleiner moeten doen lijken.

Is een zwart bed duurder dan andere kleuren?
Niet noodzakelijkerwijs. De prijs van een bed hangt af van vele factoren, zoals het soort materiaal, de grootte, de kwaliteit en het merk. In het algemeen zou de kleur van het bed geen invloed mogen hebben op de prijs.

Hoe kan ik een zwart bed combineren met andere meubels en accessoires?
Het is zeer veelzijdig en kan worden gecombineerd met de meest uiteenlopende kleuren en stijlen van meubels en accessoires. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met meubels van licht hout om een stijlvol contrast te creëren, of met felgekleurde accessoires om een vleugje kleur toe te voegen.